Τι είναι Time Therapy

Το Time Therapy είναι μια θεραπευτική προσέγγιση για τα ψυχικά και σωματικά προβλήματα, που δημιουργήθηκε από τον Manuel Schoch, η οποία συνδυάζει την λεκτική ψυχοθεραπεία, το μοντέρνο διαλογισμό και τις ενεργειακές ασκήσεις.

Ενώ η παραδοσιακή ψυχολογία προσπαθεί νε εξερευνήσει και να κατανοήσει τον άνθρωπο μέσα στα φυσικά όρια του χώρου-χρόνου ή αιτίας-αποτελέσματος, η πνευματικότητα κινείται πέρα από όλα αυτά.

Ο Μάνουελ Σοχ, μέσα από την παρατήρηση του ανθρώπινου ενεργειακού συστήματος για τουλάχιστον τριάντα χρόνια, ανέπτυξε το Time Therapy, το οποίο είναι ένας άμεσος και πρακτικός δρόμος μεταμόρφωσης του ανθρώπου, μέσα από την συνειδητή ενσωμάτωση του δυναμικού των χαρισμάτων του, στο επίπεδο του σώματος-νου και στην καθημερινότητα του.

Το Time Therapy, γεφυρώνοντας την ψυχολογία με την πνευματικότητα, αποτελεί μια θεραπευτική προσέγγιση, η οποία βασίζεται στα εξής σημεία:
  • Κάθε άνθρωπος έχει χαρίσματα και χρειάζεται να στρέψει την προσοχή του σε αυτά παρά στις αδυναμίες του. 
  • Το παρελθόν δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο όσο νομίζουμε ή θέλουμε να πιστεύουμε. 
  • Μας επηρεάζει περισσότερο ο φόβος μας για το μέλλον παρά για το παρελθόν. Ετσι, αντί να κατηγορούμε το παρελθόν, αρχίζουμε ν’αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εαυτού μας .
  • Η πλειονότητα των ασθενειών, ειδικότερα των ψυχολογικών, είναι αποτέλεσμα της  έλλειψης προοπτικής στη ζωή του ανθρώπου.
  • Η έκφραση της αγάπης, δεν εξαρτάται από το αν έχουμε ή όχι λάβει αγάπη στη ζωή μας.  

Γιατί ονομάζεται Time Therapy;
 

Αυτό που συνήθως γνωρίζουμε για τον χρόνο, δεν είναι ο ωρολογιακός , αλλά η δομή του χρόνου αιτία-αποτελέσμα. Ωστόσο, το Time Therapy δείχνει ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει η δομή της αιτίας-αποτελέσματος και ότι ο άνθρωπος είναι κάτι παραπάνω από σώμα-νου. Έχουμε όλοι βιώσει την εμπερία, σε ορισμένες στιγμές της ζωής μας, να χάνουμε την αίσθηση του χρόνου, όταν είμαστε συνδεδεμένοι με αυτή τη διευρυμένη κατάσταση μιας άλλης μεγαλύτερης διάστασης-αυτής που το Time Therapy ονομάζει εξωσωματική συνειδητότητα.

Αυτό συμβαίνει όταν είμαστε πραγματικά σε επαφή και βιώνουμε τα χαρίσματα μας ή αλλιώς το δυναμικό της ψυχής μας. Το Time Therapy μας δείχνει πώς να μετακινούμαστε με ευκολία και διάρκεια, από την περιοριστική διάσταση του χρόνου στην κατάσταση της εξωσωματικής συνειδητότητας. Αυτό φέρνει μεγαλύτερη προοπτική στη ζωή μας. Παρατηρούμε έτσι και νιώθουμε τι συμβαίνει στον εαυτό μας, χωρίς να υπάρχει η αντανακλαστική αντίδραση φυγής, η οποία βασίζεται στο φόβο και συνήθως μας φυλακίζει, εμποδίζοντας τη ροή της ενέργειας και την ικανότητά μας να επεξεργαστούμε, να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις και να προχωρήσουμε μπροστά.

Η σύνδεση με αυτήν την διευρυμένη κατάσταση η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της υπαρξής μας, φέρνει μαζί της την εσωτερική γαλήνη και την ζωτικότητα που όλοι λαχταράμε.

Το Time Therapy γίνεται σε ατομικές συνεδρίες.

πηγή: Healing with qualities- M.Schoch -Sentient publications
Τα χαρίσματα θεραπεύουν-Εκδόσεις ισορροπον
Bitten by the black snake-M.Schoch-Sentient publications
Παρατήρηση:το "κλειδί της ελευθερίας"-Εκδόσεις ισορροπον 
Νέα & Ανακοινώσεις
ARTICLES


επιλογή γλώσσας
greek | english


social networks

Αρχική  ::  Επικοινωνία  ::  Όροι χρήσης & ιδιωτικό απόρρητο  ::  Σχολή tai chi chuan - time therapy