ΣεμινάριαΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΟΥ
4 - 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
ΜΑΝΑΓΡΟΣ, ΧΙΟΣΦέτος το καλοκαίρι θα βρεθούμε και πάλι στον Μάναγρο της Χίου, για το καλοκαιρινό μας σεμινάριο. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία για μία ολόκληρη εβδομάδα να ασχοληθούμε με την τέχνη του Tai Chi Chuan και του Qi Gong καθώς και με τις Θεραπευτικές - Διαλογιστικές πρακτικές του Time Therapy.
Το μέρος διαμονής και εξάσκησης είναι ένα πολύ ήσυχο, κατάφυτο κατασκηνωτικό κέντρο που καταλήγει σε μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Εκεί, ανάμεσα στα χρώματα, τις μυρωδιές και τους ήχους της φύσης ολόγυρα, δημιουργείται η συνθήκη για να χαλαρώσουμε, να εμβαθύνουμε στην εξάσκησή μας και να μοιραστούμε την εμπειρία μας στο πνεύμα της ομαδικότητας που γεννιέται μέρα με την μέρα.

Tai Chi Chuan

Αν και ξεκίνησε ως πολεμική τέχνη στην Κίνα, υιοθέτησε εξ αρχής ενεργειακές αντιλήψεις της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής. Μέσα από μια ιδιαίτερη πορεία εξελίχθηκε στη σημερινή του μορφή, η οποία δεν απαιτεί κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης και ικανότητας, δίνει ίση αξία στην ακινησία και την κίνηση, αντιλαμβάνεται το σώμα ως σύνολο το οποίο περιέχει ζωτική ενέργεια, το Τσι, που κυλάει μέσα σε διαύλους (τους μεσημβρινούς).
Η βασική λειτουργία των ασκήσεων του Tai Chi Chuan είναι να εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη ροή της ενέργειας αυτής σε μια διαρκή εναλλαγή των δύο ποιοτήτων της, του yin και του yang. Αυτό καλλιεργείται τόσο με ακίνητες στάσεις όσο και με απαλές κινήσεις αδιάκοπης ροής, που απελευθερώνουν το σώμα από την ένταση και την ανησυχία. Οι σχεδόν χορευτικές αυτές κινήσεις, μπορεί να είναι είτε αργές είτε ταχείες και «εκρηκτικές». Στο σεμινάριο θα ασχοληθούμε με την φόρμα των 9 κινήσεων, μια σύντομη σειρά του Chen Tai Chi που περιλαμβάνει τις βασικές αρχές του και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Qi Gong

Qi Gong σημαίνει «εργασία με την ενέργεια». Με εργαλεία την αναπνοή και την κατεύθυνση της προσοχής, βελτιώνει το επίπεδο της υγείας, εμβαθύνει την σχέση μας με την ενέργεια του σώματος και μας προετοιμάζει για τον διαλογισμό.

Time Therapy

Το Time Therapy είναι μια άμεση και πρακτική θεραπευτική προσέγγιση, που δημιουργήθηκε από τον Ελβετό θεραπευτή - μύστη Manuel Schoch, η οποία συνδυάζει την λεκτική ψυχοθεραπεία, το μοντέρνο διαλογισμό και τις ενεργειακές ασκήσεις.
Η μέθοδος αυτή γεφυρώνει την ψυχολογία με την πνευματικότητα, δοκιμάζοντας να συναντήσει τον άνθρωπο πέρα από την ιστορία του. Αναδεικνύει την σημασία της συνειδητότητας πέρα από το φυσικό σώμα και το νου. Μας βοηθάει να εκφράσουμε το δυναμικό των χαρισμάτων μας, αποκαλύπτοντας έναν κόσμο γεμάτο χώρο και φως, στον οποίο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση, όλοι ανεξαιρέτως, στην καθημερινή μας ζωή. Εγκαθιστά την ύπαρξη στην γαλήνη.

Διαμονή - Διατροφή

Η διαμονή γίνεται στο κατασκηνωτικό κέντρο « ΜΑΝΑΓΡΟΣ», στο οποίο έχουμε την τύχη να διαμένουμε αποκλειστικά, για όλη την διάρκεια του σεμιναρίου μας. Υπάρχουν πλήρως οργανωμένες εγκαταστάσεις καθώς και μαγειρεία όπου παρασκευάζουμε το φαγητό της ημέρας.
Για όσους προτιμούν να μείνουν σε δωμάτια, υπάρχουν λίγα ακριβώς δίπλα στο κέντρο και πολύ περισσότερα στα πλησιέστερα χωριά Λήμνος, Λημνιά, Βολισσός.
Έναρξη σεμιναρίου: Κυριακή 4 Αυγούστου.
Λήξη σεμιναρίου: Σάββατο 10 Αυγούστου.
Ο χώρος, για όσους επιθυμούν να έρθουν νωρίτερα, μας διατίθεται από τις 30 Ιουλίου - 11 Αυγούστου.
Από τις 30 Ιουλίου μέχρι την έναρξη του σεμιναρίου όπου και θα ξεκινήσει το κανονικό πρόγραμμα, θα γίνεται στον χώρο 1.30 ώρα καθημερινά, προαιρετικά, άσκηση.


ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
210-6432723, 6942410438, 6946145019
info@choros-space.gr
www.choros-space.grΝέα & Ανακοινώσεις
ARTICLES


επιλογή γλώσσας
greek | english


social networks

Αρχική  ::  Επικοινωνία  ::  Όροι χρήσης & ιδιωτικό απόρρητο  ::  Σχολή tai chi chuan - time therapy