Πρόγραμμα


Ξεκινάμε και φέτος τις δραστηριότητες μας, με πολλές άγνωστες παραμέτρους για τον τρόπο λειτουργίας του  χώρου μας λόγω της πανδημίας, αλλά και τις εναλλακτικές του εξωτερικού χώρου και του διαδικτύου. Συνεχίζουμε την εργασία μας με το Tai Chi Chuan, τα Qi Gong, τον Διαλογισμό, το Time Therapy και το Trance Healing. Αυτό που εξακολουθεί να μας κινεί είναι το μοίρασμα. Ο καθένας από εμάς έχει έναν τρόπο ολόδικό του, με δυσκολίες, προβλήματα, χαρές, χαρίσματα, που όταν μοιράζεται γίνεται όλων μας. Κι από εκέι ξεκινάει το ταξίδι. Θα χαρούμε να συνταξιδέψουμε.
  • Ο μύθος λέει για το Tai Chi Chuan, ότι τα πνεύματα ψιθύρισαν την τέχνη αυτή στους ανθρώπους για να έχουν έναν τρόπο να αντιμετωπίζουν το άγνωστο. Δυναμώνει το σώμα, ανοίγει η καρδιά, αδειάζει ο νους. Φέτος θα γίνεται στον χώρο μας καθημερινά, από Δευτέρα έως Πέμπτη πρωινές και απογευματινές ώρες, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Όσοι ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας για να κρατήσουμε την θέση σας στα μαθήματα. Θα υπάρχει και μία ακόμη συνάντηση κάθε Σάββατο στις 16.00 στον λόφο του Φιλοπάππου, η οποία θα περιλαμβάνει το Qi Gong των 49 Κινήσεων, το Reeling Silk (βασικές αρχές του Chen Tai Chi Chuan - για όλους) και στο τελευταίο μέρος της, την Xin Zia (φόρμα του Chen Tai Chi - για έμπειρους).
  • Τα Qi Gong είναι λεπτοφυείς ενεργειακές πρακτικές, που βοηθούν στην συγκέντρωση της προσοχής, αποκαλύπτουν την ενεργειακή δομή μας και αποκαθιστούν την ροή της. Ήταν πάντα και εξακολουθούν να είναι προοίμια του διαλογισμού αλλά και αυτόνομες ασκήσεις ωρίμανσης της προσωπικότητάς μας. Θα γίνονται από κοντά κάθε Σάββατο και διαδικτυακά Τετάρτη και Παρασκευή 09.15 το πρωί. Την Τετάρτη, τα 8 Χρυσοποίκιλτα Μεταξωτά, μια βαθιά και ουσιστική διαλογιστική συνάντηση με τα εσωτερικά μας όργανα. Την Παρασκευή, το Qi Gong τω 49 Κινήσεων, που καλλιεργεί την μεγάλη ενεργειακή κυκλοφορία του σώματός μας, δίνοντας έμφαση στους μεσημβρινούς των πνευμόνων και του παχέος εντέρου.
  • Κάθε Τρίτη, παραδοσιακά πια μετά από τόσα χρόνια, στις 20.30 ο διαλογισμός μας (modern meditation) μέρος της θεραπευτικής προσέγγισης του Time Therapy. Θα γίνεται και φέτος διαδικτυακά λόγω της πανδημίας. Θα οργανώνται σποραδικά και κάποιες συναντήσεις μικρών ομάδων στον χώρο μας για όσους το επιθυμούν.
  • Το Time Therapy, ο όμορφος αυτός τρόπος προσέγγισης και γνωριμίας με τον εαυτό, τον οποίο συνέλαβε, εξέλιξε και καλλιέργησε με τρόπο μοναδικό ο Manuel Schoch. Μια θεραπευτική μέθοδος, ένας τρόπος να συναντάς τις δυσκολίες, την ασθένεια, τα χαρίσματα, τους άλλους, την ζωή και ότι υπάρχει πέρα από αυτή. Γίνεται σε ατομικές συνεδρίες και σεμινάρια.
  • Στο Trance Healing, μέσα στο διαλογιστικό πλαίσιο και την δυναμική της ομάδας, ανοιγόμαστε σε αυτό που στο Time Therapy οναμάζουμε Out of Body Conciousness. Δοκιμάζουμε να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο των πιο λεπτοφυών ενεργειακών πεδίων, την αύρα, τα χαρίσματα, τους πνευματικούς οδηγούς. Μέσα από τις συνδέσεις αυτές ανοίγει ένας λεπταίσθητος χώρος δονήσεων που άλλες φορές σιωπηλά και άλλες εμφατικά, με πληροφορίες και μηνύματα, μας οδηγεί στην θεραπευτική διαδικασία. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται διαδικτυακά δύο Πέμπτες τον μήνα στις 20.30. Γίνεται και σε ατομικές συνεδρίες.
ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ:

Ακολουθώντας τις οδηγίες των καιρών για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων, στην αίθουσα μπορούν να έρχονται μετά από ενημέρωση για την κράτηση θέσης στο μάθημα, οι μεν εμβολιασμένοι με την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού, οι δε ανεμβολίαστοι, με την προσκόμιση αρνητικού rapid test μία φορά την εβδομάδα. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική παντού εκτός από τον χώρο της άσκησης.

Το πλήρες πρόγραμμα ξεκινά 1 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021-22

ΔΕΥΤΕΡΑΤΡΙΤΗΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΕΜΠΤΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ
 Κάθισμα
10.30Qi Gong
Τα 8 μεταξωτά
09.15

Online
 
Κάθισμα
10.30


Qi Gong
των 49 Σημείων
09.15
Online
 
 Tai Chi Chuan
για αρχάριους
11.00
 Tai Chi Chuan
για αρχάριους
11.00
 
Tai Chi Chuan
&
Qi Gong
16.00
Λόφος Φιλοπάππου

 Tai Chi Chuan
για έμπειρους
/ Lao Jia
12.30
 Tai Chi Chuan
για έμπειρους
/ Lao Jia
12.30
  
  
 
 
 
 
Tai Chi Chuan
για αρχάριους
19.00
 
Tai Chi Chuan
για αρχάριους
19.00


  
Tai Chi Chuan
για έμπειρους
/ Lao Jia
20.30

 
Διαλογισμός
20.30
Online

Tai Chi Chuan
για έμπειρους
/ Lao Jia
20.30
 
Trance Healing
20.30

Online
  
Νέα & Ανακοινώσεις
ARTICLES


επιλογή γλώσσας
greek | english


social networks

Αρχική  ::  Επικοινωνία  ::  Όροι χρήσης & ιδιωτικό απόρρητο  ::  Σχολή tai chi chuan - time therapy