Διαλογισμός


 

"Meditation :
 Learning to endure your self."

M a  n   u    e     l

 "Διαλογισμός είναι όταν ξαφνικά πέσεις στ’ αληθινά, με ανοιχτά τα μάτια, μπροστά σ’ αυτά που τόσα χρόνια αναπαυτικά πάνω σε μια πολυθρόνα διαλογιζόσουν. Και τότε, πάλι στα ξαφνικά, χωρίς καν να το καταλάβεις, μπορεί και να αποφασίσεις, αν θα τα εφαρμόσεις στη στιγμή, ή αν θα συνεχίσεις αναπαυτικά, πάντα μαζί με την πολυθρόνα σου, να διαλογίζεσαι"
Μ ι χ ά λ η ς   K.
 
 *
 
Ένα δάκρυ, άνοιγμα καρδιάς, ανθρώπινη επαφή. Ανάσα μέσα στο θόρυβο.
Ο συντονισμός με την ποιότητα που αναδύεται όταν ο νους ησυχάζει και η βιωματική υπενθύμιση αυτής της επαφής στην καθημερινή μας ζωή. Αν είμαστε μουσικά όργανα και σκοπός μας είναι η δημιουργία μουσικής τότε οι ασκήσεις διαλογισμού είναι το απαραίτητο κούρδισμα, ο συντονισμός. Τρόπος ζωής.
Π α ν α γ ιώ τ η  ς
                                                                                   
 *

 "Ο διαλογισμός μέχρι τώρα μου έχει προσφέρει στιγμές βαθιάς χαλάρωσης, που τόσο πολύ είχα ανάγκη. Με αυτή την αφορμή ξεκίνησα τον διαλογισμό άλλωστε. Προχωρώντας μέσα στον διαλογισμό μπορώ να παρατηρώ πιο εύκολα τις σκέψεις μου, με έχει βοηθήσει να δω την ταύτιση που υπήρχε ή υπάρχει με αυτές καθώς και την κριτική που εμπεριέχουν αυτές οι σκέψεις προς τον εαυτό μου αλλά και προς τους άλλους. Το μεγαλύτερο δώρο που μου έχει προσφέρει ο διαλογισμός είναι να μην αντιδρώ στα συναισθήματα που δημιουργούν αυτές οι σκέψεις. Με την παρατήρηση αλλά και την μη εσωτερική αντίδραση-αντίσταση νιώθω πως έχει αρχίσει να αλλάζει η ζωή μου, αρχίζω να νιώθω πιο ήρεμος και πιο συμπονετικός προς τον εαυτό μου και προς τους άλλους ανθρώπους γύρω μου."
Π έ τ ρ ο ς

 *

"Ο διαλογισμός στο Choros, στο Μοναστηράκι είναι μια όαση διάυγειας στη νοητική δίνη της Αθηναϊκής καθημερινότητας. Περίπου δυό ώρες είναι αρκετές για να με γεμίσουν με ενέργεια για όλη την εβδομάδα και να μου υπενθυμίζουν την ομορφία που τόσο εύκολα παραβλέπω εξαργυρώνοντας τις νοητικές μου επιταγες.
Η λ  ί   α    ς

 *

"Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ
Γίνεσαι όλο και πιο ελαφρύς καθώς όλο και περισσότερες περιοχές αποδεσμεύονται, ξεμπλοκάρουν κι όλο και περισσότερο δυναμικό απελευθερώνεται. Ο νους σου είναι φρέσκος, καθαρός, γαλήνιος, ζωντανός, εμπνευσμένος, ικανός ν’αντιλαμβάνεται το παρόν και ν’αναγνωρίζει όλες του τις όψεις, χωρίς να ταυτίζεται με καμία απ’αυτές.. Επιτέλους βρίσκεσαι σ’ επαφή με την βαθύτερη ουσία της ποιότητας της ψυχής σου"
2010


"Υπήρξε ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΉ που συναντηθήκαμε.
Δεν ξερω πόσο κράτησε
Σταθήκαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εκεί ψηλά ακίνητοι, ήσυχοι, υπέροχοι.
Κοιταχτηκαμε πίσω απ τα κλειστά μάτια
Οι καρδιές μας ενώθηκαν.
Να μαστε
ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Δεν έλειπε τίποτα.
Χωρούσαν τα πάντα.
Μια ισορροπία υψηλής αισθητικής.
Τώρα ξέρω πως ο,τι κι αν γίνει θα σ αγαπώ.
Ευχαριστω"
2014

Ε λ  έ   ν    η
 
  *
 
 
"νιώθω όμως οτι η όλη διαδικασία με βοηθάει στη καθημερινότητά μου να έρχομαι πιο εύκολα σε επαφή με μια διαφορετική αίσθηση του εαυτού μου, όταν το έχω ανάγκη, κάτι πιο γειωμένο και ταυτόχρονα ψηλά, μακριά, ελεύθερα... μέσα από αυτήν την αίσθηση είμαι μέσα στη δυσκολία και συγχρόνως λίγο απ`έξω, ρέω με τη κατάσταση, με τα συναισθήματα... μερικές φορές ο διαλογισμός μου φαίνεται μια πού αργή διαδικασία... σα να θέλει αιώνες να μπείς... κι απ΄την άλλη φέτος ένιωσα οτι με ``έσωσε`` όταν ήμουνα μόνη μου αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη για μένα συναισθηματική κατάσταση... με βόηθησε αυτή η ανάσα λίγο έξω από τη καρδιά να βρω το κέντρο μου όταν το είχα απόλυτα ανάγκη... κι από εκεί μια αίσθηση ελευθερίας κι αγάπης για τον εαυτό μου... η πιο βαθιά μου αίσθηση για το διαλογισμό - κι ίσως κι από κεί να πηγάζει κι η χαρά - είναι οτι είναι μυστήριο... μέρος του μυστηρίου του σύμπαντος... ίσως και πύλη σ`αυτό..."
                                                                                                     Λ ί  λ   η

 *

 
"Ο διαλογισμός είναι ο καθρέφτης σου. Μπαίνεις στην διαδικασία παρατήρησης στου εαυτού σου. Αρχίζεις σιγά σιγά να αναγνωρίζεις τους μηχανισμούς που γεννάνε τη συμπεριφορά σου, αποκτάς επιτέλους στενότερη επαφή με τα συναισθήματά σου, αντιλαμβάνεσαι τι νιώθουν οι άνθρωποι γύρω σου. Κι έτσι βλέπεις πως αυτά που νιώθουν οι άλλοι τα νιώθεις κι εσύ. Κι έτσι μεγαλώνει ο καθρέφτης. Κι έτσι αρχίζεις να κοιτάς και πίσω από τον καθρέφτη."
Μ ι  χ   ά   λ η ς       T.

 *

"Συνδεόμαστε με τους ανθρώπους και τον περιβάλλοντα χώρο μας, με έναν τρόπο που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός μέσα από τους κλασικούς τρόπους επικοινωνίας. Ο διαλογισμός είναι μια υπενθύμιση πως συνδεόμαστε ακούσια και μοιραζόμαστε πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε. Ο διαλογισμός δεν είναι μια μοναχική διαδικασία. Κάθε άλλο."
Ε υ  θ   ύ    μ     η      ς

 *

 "Όταν όμως ρωτάω τον εαυτό μου τι είναι διαλογισμός; Μου έρχεται στο νου μια ιστορία που μου συνέβη, στο πρώτο σεμινάριο που παρακολούθησα με τον Manuel . Μπήκα σε μια αίθουσα με πάνω από εκατό ανθρώπους, χωρίς φυσικό φωτισμό, με παράθυρα που έβλεπαν σε έναν ακάλυπτο χώρο, και πολύ χαμηλοτάβανη. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ασφυξία. Είπα στον εαυτό μου αποκλείεται να περάσω εδώ όλο το Σαββατοκύριακο, θα σκάσω... το σεμινάριο ξεκίνησε, και παρέμεινα εκεί και τις δύο μέρες, χωρίς να νιώσω ούτε μια στιγμή την αρχική ασφυξία. Όταν έφυγα την Κυριακή είχε δημιουργηθεί μέσα μου μια τέτοια αίσθηση χώρου που καμιά μικρή αίθουσα με πλήθος ανθρώπων, δεν θα μπορούσε να τον περιορίσει."
 
Λ έ  ν   α


 *



Νέα & Ανακοινώσεις
ARTICLES


επιλογή γλώσσας
greek | english


social networks

Αρχική  ::  Επικοινωνία  ::  Όροι χρήσης & ιδιωτικό απόρρητο  ::  Σχολή tai chi chuan - time therapy